Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Är du donator?

Publicerad 2014-10-08 13:29:51 i Allmänt,

Donationsregistret
 
För många av oss är det en självklarhet att dela med oss, även av vår kropp. Även om det känns olustigt och obekvämt att ta ett sådant beslut om hur saker och ting ska ske när vi är döda, är det ett viktigt beslut att ta. Vetskapen om att du ämnar donera efter din död, kan kännas stort för en del, naturligt att ge om man någon gång skulle få, tänker andra. Några tycker det känns otäckt på något subtilt sätt, men har ändock anmält sig för den goda sakens skull. 
Saken kan ju komma till sin spets om det händer något i din närhet, där någon behöver hjälp för att överleva. Jag tror att där och då känns det bra att ha fattat det beslutet, för att slippa det i denna stund då du är i full affekt.
 
http://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret/anmalan

Bondar du?

Publicerad 2014-10-06 12:22:57 i Allmänt,

Blå bandet & Rosa bandet
Stödjer du Rosa bandet med en pins av något slag? Antagligen gör du det, som de flesta andra av oss. Oktober månad har ju sedan 2002 blivit rosa bandets månad. Självklart ska vi stödja bröstcancerforskningen så mycket vi bara orkar.
Men.......vet du om att det också finns något som heter Blå bandet? Blå bandet är en internationell symbol som sedan mitten av 90-talet stödjer prostatacancern världen över. Med hjälp av det Blå bandet och den internationella prostatacancerdagen som infaller den 15 september så vill man skapa medvetenhet om sjukdomen världen över.
Trots att prostatacancer är vanligare så har detta fallit i skymundan då rosa bandet får så mycket reklam.
Jag bär på mina jackor, pins av båda sorter.
 
 
 

Skördefestande

Publicerad 2014-10-01 19:12:00 i Hantverk,

Det man sår får man skörda
Sedan många år vet vi att Öland har fler besökare under Skördefesten än under sommarsäsongen, så också denna skördefest, som vanligtvis går av stapeln sista helgen i september. Antal besökare brukar hamna någonstans kring 250.000. Så förståeligt är att det blir kö på bron, trots att ingen broöppning förekommer. ;)
 
Det jag har gjort under våren fick nu från källarens mörker komma upp i dagens ljus. Lite hantverk av olika slag; tenntråd, ull, bokvikningar och betong. Jag gavs dessutom möjligheten att ha mitt bord intill Kickis loppis, hemma på vår gata på ön, vilket var både trevligt och bra.
Ullen är mina stolsdynor som jag virkat av kardflor, tenntrådsarmbanden i olika färger är pimpade med pärlor av olika slag och knäppes med renhornsknapp, betongen är som synes lite av varje. Mina favoriter är ljusstakarna av gamla brännvinsflaskor med olika etiketter på. Bokvikningarna är nya och stylade med tapeter och fina band, med olika antal vikningar i.
Min trappstegspall hade jag med för att sitta på och mina rivjärn mitt på bordet är ljuslyktor som dekoration när mörket smög sig på. Dessa båda var nog de alster som besökarna fann mest intressanta. :)
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela