Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Plattan i mattan

Publicerad 2015-01-30 22:16:45 i DIY,

Sy maskin sy
Trots stor besvikelse när jag fick denna symaskin på min 20årsdag kan jag inte tänka mig ett liv utan. Jag är såå tacksam att mina föräldrar förärade mig med denna Hugin, en av mina äldre och bästa vänner. Döm om min förvåning när jag vände på min Hugin, märke från Domus/Konsum, idag Coop, så stod det Elektrolux, made in Sweden, då stavat med K. Jag har aldrig haft den inlämnad, den har gått i ur och skur, endast smörjt med lite smör i hjulhuset. Mellan 87-99 så användes den flitigt mest varenda dag. Allt syddes; allt från trikå till skinn; skinnjackor, gardiner, hårband, jeanskläder, mysbyxor, täckväst, mössor, gympapåsar.....
 
Så nu har det kommit fram lite gamla tyger, samt lite nygammalt inhandlat från loppis. Gamla fina örngott och lakan med spets och ibland fina påslakan, gör sig bra under pressarfoten.

Soffmålning

Publicerad 2015-01-29 14:11:07 i Inredning,

Rokoko
Gillar du den tidsåldern, eller i alla fall karmstolar och soffa. Målade och omklädda kan de platsa i vilket modernt hem som helst. Denna utsökta soffa i sammet fick jag tag i för en billig penning. Blandade egen chalk paint och började färglägga denna stilfulla och vackra möbel. Viktigt är att man fuktar tyget väl innan man målar så att färgen fäster och tränger in i tyget och inte bara lägger sig utanpå, på ytan.
Vill du veta mer om denna färg sök på Annie Sloan, chalk paint, där finns både info, tips och råd.
Blanda egen gör du med 3 delar väggfärg, 1 del vatten och 1 del hobbygips. Blanda först ut gipset i hett vatten, häll därefter i färgen och blanda väl. För att få en snygg slutprodukt bör man vaxa sin möbel. Om du målat på tyg blir finishen läderlook. Lycka till!

Talgdankeri

Publicerad 2015-01-29 13:56:41 i Inredning,

I Liljeholmens fabriksbod...
kan man göra fynd, stora som små. Där finns ljus av alla de slag. Och, de är gjorda av stearin, riktigt stearin. De flesta ljusen därifrån köper man i lösvikt. Ljusen ligger i stora trälådor, man plockar ihop i påsar det man önskar köpa. Givetvis finns det färdigförpackade ljus också. Samt en liten del är inredningsdetaljer, några fina ljusstakar i smide och granna ljuslyktor finns att inhandla. Nåväl, vi köpte på oss fina kyrkljus, som oftast är av större modell, liknande dessa. Här pimpade med tunt hampasnöre och en liten skylt med ett ord på vägen på. Vi är också sedan tidigare lyckliga ägare av ljusen spira, som är ca 90 cm höga, och 2 cm i diameter. De är så fina så de vill jag inte elda. De pryder sin plats på väggen i varsin smidesstake.
 

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela