Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Sekundärskam

Publicerad 2016-08-31 20:42:03 i Känsla,

Skäms du åt eller för någon annan
Är det så att du har din skämskudde med, antingen i bakfickan på jeansen eller i din handväska. Du tar fram den närhelst du behöver den, eller när du hamnar i en sitation när du skäms för någon annan.
Är detta idag ett vedertaget uttryck för offentliga inrättningar när och då de gör sina missar, grova som små. Detta, oftast banala och barnsliga uttryck är gångbart såväl hur ex kommunen sköter eller inte sköter sina handhavanden eller om du ser något skämmigt på teven. Åå nej, tänker du, och tittar ner i knät, eftersom kudden var kvar hemma.
 
 

Nya tidens proteinkälla

Publicerad 2016-08-28 09:38:05 i Äta,

Ett tiotal tångsorter,
Ett samlingsnamn för röda, gröna och bruna alger, men som vanligtvis kallas för tång.
Tång har tidigare använts som gödning på åkrarna men har även fungerat som isolering i väggar och i tak i stället för halm förr i tiden. På gotland kallas tången för släke, det brunaktiga som finns vid strandkanten och ligger och guppar i vattenbrynet.
Alla har olika skördesäsong, och idag steker man oftast tången som spenat.
Kan detta bli den nya tidens proteinkälla näst efter våra djur, då den innehåller ca 42 % protein.
 

Krockkudde för livet

Publicerad 2016-08-28 09:32:40 i Funderingar,

Med eller utan
Hur vet du om krockkudden i din bil löses ut? Nyligen var jag på sidan om, delaktig i en trebilskrock, där ingen av krockkuddarna löstes ut. Lyckligtvis gick det ändock bra, men varför löstes inte kuddarna ut. Är det kanske en tillfällighet att ingen av kuddarna i de tre bilarna löstes ut, eller hur kommer det sig. Köper man begagnat kollar man det mesta i bilen, så gott det går, men tyvärr kan man ju aldrig kolla om krockkudden funkar. Den är ju ändock en väldigt viktig del i en bilolycka, och kan, förhoppningsvis rädda liv.
 

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela