Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Brand i ett tempel

Publicerad 2016-02-29 19:41:27 i Läsning,

Tempelbranden
En skönlitterär bok, som i första hand handlar om kvinnosyn och varande, kristna kontra hedningar. Att kvinnan började göra sin röst hörd, föll ej i så god jord inom alla läger. Detta är en historisk roman, väl värd att lyssna på!
Boken utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveas välde börjar kristnas. Släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom. Romanen ger en intressant bild av denna tid och om människor som då levde.
 
 

Är du välvilligt inställd till livet?

Publicerad 2016-02-28 17:08:00 i Funderingar,

Eller är du rentav en gnällspik?
Antingen gillar man läget eller förändrar sin situation. Oftast de som gnäller högst är väl de som har det mest smärtfritt och har ett hyfsat halt bananskal att glida på. Jag tror att de som ofta gnäller är de som har störst behov av att bli sedda och bekräftade. Med detta följer också svårighet att lyssna, lyssna på din medmänniska.
Synonymer till gnällspik får bli; gnällmåns och gnällspån. eller är det så att man rent utav helt enkelt är en dålig förlorare....
 

Är du näbbig av dig, eller bara skodd?!

Publicerad 2016-02-22 18:48:00 i Personlighet,

Naturgarvad från Docksta, Öviksdojjan
Jag använder fortfarande mina slippers från -2002. Köpta i lilla Bredbyn, västerut från Örnsköldsvik. Traditionella innetofflor som funnit i våra hem och på våra arbetsplatser alltsedan 60-talet.
Image
 
Men nu så, sedan flera år tillbaka har de utvecklat och utökat sin verksamhet med en lite mer modern variant av den gamla modellen av slippers. Nu finns dem mer stilsäkra modellen; Docksta Brogues.
Image
 
Snygg svensk innesko som med fördel kan bäras lite mer uppklätt, tom till kostym.
 
Nu börjar dessa näbbstövlar gör återintåg på skohyllan. I alla fall för oss som gillar både svenskt och läderarbeten. Vem minns inte näbbstöveltiden på 70-talet. Nåja, framförallt bars de av de som var mer åt det röda hållet. Nu ser man dessa som tar mer och mer plats, och i ny tappning - svarta!
 Image
 
http://www.dockstasko.com/products.php?cat=1

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela