Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Kan du tänka dig att ta emot blod?

Publicerad 2015-11-29 11:15:24 i Funderingar,

Jamen dåså.
Detta tolkar jag som att du av naturliga skäl även är givare.
Blodgivning är en självklarhet och ett måste för dig som är frisk och blivande givare! Vi kvinnor lämnar blod tre gånger per år, män fyra gånger. Detta tillsammans med donation är den bästa och enklaste goda gärning du kan bidra med. På köpet för du en automatisk hälsokontroll. Kontakta blodcentralen där du bor!
 
 
https://geblod.nu/regionsvaljaren/
https://geblod.nu/vastragotaland/central/skovde/

Ett kakfat som inte är ett kakfat

Publicerad 2015-11-24 20:00:55 i Allmänt,

Ta en frukt från ett kakfat som inte är ett kakfat
Koppar = Metallen från Cypern. Där har alltid funnits gott om koppar. I svunna tider användes kopparen likt silver och guld som betalningsmedel. Kopparen har haft stor betydels för både svensk ekonomi och kultur. Tänk Falu koppargruva med falu rödfärg som biprodukt. Kopparn var en viktig exportprodukt och tänk på alla våra tak på kyrkor och katedraler som är beklädda med koppar.Koppar är också ett viktigt spårämne för oss, djur och växtlighet.
Detta fat är gjort av tre gamla kopparfat. Inköpt ny kakfatspinne och borrat ett litet hål i vardera fat. Klarrt!

Björk Betula

Publicerad 2015-11-24 19:32:29 i Allmänt,

Bland de vanligare lövträden är björkar av olika sorter. 
Björk som ved, genererar mycket högt brännvärde i förhållande till sin vikt. Det är ett oerhört vackert träd. Man kan använda nävern till hantverksarbete; näverslöjd mm. Vet du att björken är ett pionjärträd, vilket betyder att den först av alla kommer som sly efter brand, avverkning och storm. Björksockret i detta vackra vitstammiga träd fungerar som ett skydd/sköld mot kylan, vilket medför står tåliget mot kallt väder. Och vet du, vid -10 g och över kan man också elda färskfrusen björk. 
 
 

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela