Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Blåblomskrage

Publicerad 2015-05-28 21:24:41 i DIY,

Så ser den lilla ut som en blåklocka
och inte som om hon har en blå virkad duk runt halsen. En lite annorlunda och kreativ lösning. Tänk alla gamla virkade dukar, som idag kan tjäna som ett halsband på en liten flicka, eller som ett ämne att göra en betongkruka av. Allt enligt min yngste sons modell :) Hur tänkte han där?
 

Hårblomster

Publicerad 2015-05-28 21:23:18 i DIY,

Krans till Majblomster
 
 Blomsterkrans till Tor
 
Dessa tre hårband är enkla att sy. Köp spetsresår i önskad längd och bredd, minus några cm för spänst. Sy ihop det på maskin, fäst fast de små tygblommorna, antingen tight eller med olika avstånd.

Har du haft ett hål i väggen

Publicerad 2015-05-26 21:32:19 i Funderingar,

Det var en riktig vardagslyx att tassa ut i trapphuset i morgonrocken och slänga påsen i sopnedkastet.
Från det första sopnedkastet på 20-talet till standard av HSB på 30-talet och ganska snart som byggnorm i hyresfastigheter.
Ibland var det så mycket inknökat i denna trumma så det sjöng o hela huset. Hur sophanteringen hanteras idag är helt beroende på var i landet du bor. När jag flyttade till Mariestad, fick vi vare sig bestämma att vi ville ha en liten soptunna eller att få fjärrvärme indraget. Då, en barnfamilj med två små barn - ja, då blir det mycket blöjor. Neej, inga blöjor alls då vi använde tygblöjor! Och fjärrvärme har man inte i en privat villa, var kommunens argument. Kanske lite min hemkommun i ett nötskal.
 

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela