Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Vit rokoko

Publicerad 2015-02-26 07:15:55 i Inredning,

Oskuldsfull soffa
Då den guldiga rokokosoffan fick ny färg kändes det inte riktigt bra att ställa ut den i hallen framför de tidigare gröna, dock ganska ok tapeter Så det fick bli en tur till färgaffären och inhandlades tapeter till den enda tapetserade väggen, väggen där den nygamla soffan ska stå.
Efter ett par varvs målning så blev det också en tur med varxning. Köpte på nätet Annie Sloans klara vax.

Bindslöjdar du?

Publicerad 2015-02-24 19:39:07 i Handarbete,

Knittingtime
Stickning har funnits i Sverige sedan 1600-talet. Anledningen till att intresset tog fart var att det var billigt och lätt att få tag i ull. Ett gammalt ord för stickning är bindslöjd, troligtvis ett halländskt ord. Är du en flitig stickare eller vill veta mer, lära dig eller bara få inspiration kan du skapa ett konto för gemenskap på http://www.ravelry.com/
Att det är vanligt och jättepoppis att sticka kläder, framför allt till de små människorna ser man på alla nya härliga och annorlunda stickmönster som kommer ut på marknaden. Det ska stickas koftor, klänningar, cape, mössa och vantar, haremsbyxor, västar och nu det allra senaste till de små liven; popcornsshorts. Man stickar en kortbyxa med hålmönster för fint band i linningen och runt hela byxan stickar man knortar som ser ut som instickade popcorn, jätteläckert och roligt!

Rock till läsplattan

Publicerad 2015-02-24 19:14:36 i DIY,

Fodral till paddan
Hittade denna vackra bok på loppis samt att jag sedan tidigare hade funnit denna hemska turkosa dragkedja som någon gång skulle komma till användning. Jajjemensan, passade precis runt, någon aningen kort men får duga som förstagångstest. Fodrade också insidan med filt samt en tjockare ram också i filt för att plattan skulle vara något fördjupad, ligga på plats och skyddas väl. Blev nöjd och fodralet fyller sin funktion.
 

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela