Happy Sheads

Där jag bor, gör och älskar

Har du någon gång tagit en springnota?

Publicerad 2016-10-20 21:02:46 i Allmänt,

Äta först, springa sedan
Har du varit med om det någon gång. Antingen att du i förväg satt och mumsade på god och nyttig mat, och kanske där och då visste med dig att du icke tänkte betala. 
Eller var det helt enkelt en spontangrej, att testa och springa och se om det verkligen fungerade.
Eller, har du blivit ifrågasatt när du rest dig för att gå, om du verkligen har betalat. Detta hände mig, men lyckligtvis hade jag kvittona kvar i min plånbok. Dålig koll på sin personal samt att vi blev serverade av tre st olika personal. Skulle du gått tillbaka till den restaurangen igen? 
 
 
 
 

Nonananism

Publicerad 2016-10-17 21:52:44 i Funderingar,

Håller samhället på att lösas upp?
När och vem ska börja ta ansvar?
Hur ska vi stötta de yngre så att detta kan vridas tillbaka igen?
Ja, att vårt trygga, omhändertagande och ansvarsfulla samhälle håller på att lösas upp är uppenbart:
På vårdcentralerna finns ingen hjälp att få, apoteket har slut på medicin, försäkringsbolagen håvar in premierna men stödjer inte sina försäkringstagare, mm
Kan det kanske handla om att vi numer har så dåligt självförtroende att vi inte tror det om oss själva. 
 

Hålls du med spoonerismer?

Publicerad 2016-10-16 18:31:15 i Ord,

Jomenvisst serru,
det har vi pysslat lite med i vår familj, när barnen var tonåringar och var i uppväxandefasen. Eller fasuppväxandet som vi då skulle ha sagt. Det är alltså när uddljuden kastas om och byter plats och man sätter ändelsen på slutet som det egentligen skulle ha varit, fast nu med ett annat men likande ord ersätter det första. Ibland händer det av sig själv när tungan slinter, hjärnan hinner inte med och det sagda ordet blir helt felsagt. Helt spontant ibland men oftast ett medvetet uttal. Egentligen är det att bala taklänges, backslang som det också kan heta.
 

Om

Min profilbild

Gullan

Den här bloggen handlar om lite om mig, min stil, min passion för skapande och inredning och alla vackra saker som gör livet. Mode, motivation och personlighet. Jag bor i lägenhet med familjen och vår boxer Nero och har ett underbart sommarhus på Öland. Ön med det vackra och annorlunda landskapet med sitt otroliga ljus inspirerar mig. Känn dig välkommen till min blogg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela